Alternatív szénhidrátok

A cukorbeteg diéta legfőbb eleme, hogy a finomított cukrot mellőzni kell éppen magas glikémiás indexéből fakadóan. Ez azt jelenti, hogy a cukorbetegeknek mellőzniük kell az édes ételeket: le kell mondaniuk a vasárnapi süteményekről, a szülinapi tortákról, a felhőtlen nassolásokról. Vagy mégsem?

nyirfacukor-alternativ-szenhidrat

Ma már szerencsére több olyan lehetőség is van az édes élet élvezésére, mely nem jár vércukorszint emelkedésével. A különböző bioboltokban és web áruházakban hozzájuthatunk már olyan cukrokhoz, melyek feldolgozása hosszan tartó a szervezet számára, így csak fokozatosan és kismértékben emelik meg a vércukorszintet.

Nézzük meg, melyek is pontosan ezek a cukrok.

Stevia

A stevia vagy magyar nevén a jázminpakóca egy Dél-Amerikában őshonos növény, amit az ott élő indiánok már évszázadok óta használnak sebgyógyításra és édesítésre. E növény glikémiás indexe nulla, ami azt jelenti, hogy teljese emésztetlenül halad át a szervezeten, a végbélben szívódik csak fel, vagyis a szervezet számára nem jelent szénhidrátforrást, így egyáltalán nem is emeli meg a vércukorszintet. Így nemcsak a cukorbetegek számára, hanem a fogyókúrázóknak is kiváló. ezenkívül erős gombaölő hatása lehetővé teszi, hogy a Candida-diétába is beillesszük. Ugyanakkor különböző bőrproblémák, sebek és hegek gyógyítására is alkalmas, bármilyen vágás, betegség gyógyítása felgyorsítható a steviából készült főzet segítségével.

Nyírfacukor

A nyírfacukorról hasonló pozitívumok mondhatóak el, mint a steviáról. Ennek az anyagnak is rendkívül alacsony a glikémiás indexe, mindössze 7, sőt 40%-kal kevesebb kalóriát is tartalmaz, mint a hagyományos cukor. A nyírfacukor 5 szénatomos szerkezete még azt is lehetővé teszi, hogy felhasználjuk a szájápolásnál is. Az 5 szénatom egyes kötésekkel kapcsolódik össze, ami megerősíti a szerkezetét, így a szájban található baktériumok nem tudják savakká alakítani, ezért nem okoz fogszuvasodást. Ezenkívül segít beépíteni az ásványi anyagokat a fogakba, vagyis a már megkezdődött fogszuvasodást is lehet vele kezelni.

Termékek fogyókúra alatt

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!