Hölgyek számára

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint azok a nők, akik bizonyos szénhidrátokból túl sokat fogyasztanak könnyebben kapnak el bizonyos szívbetegségeket, mint azok, akik inkább más jellegű szénhidrátokból nyernek energiát. A tanulmány 47000 olasz nő bevonásával készült el és arra az eredményre jutott, hogy azok a nők, akik sok kenyeret, pizzát és rizst esznek, azok 50%-kal nagyobb eséllyel lesznek később szívbetegek. Ezeknek az ételeknek magas a glikémiás indexe, így ugyan azonnali energiaforrásként szolgálnak, mégis gyorsan felszívódnak és túlságosan megemelik a vércukorszintet. A kutatás eredményeit az Archives of Internal Medicine folyóiratban közölték.

tej-GL

A szakértők azt állítják ugyan, hogy sokkal több kutatásra van szükség ahhoz, hogy megérthessék a magas glikémiás index és a szívbetegségek közötti pontos kapcsolatot, hogy a magas Gi értékű élelmiszerek fogyasztása miért kockázatos, de a következmények már most is világosak. Azt is kérdéses még továbbá, hogy ez miért a nőkre vonatkozik, és a férfiakra miért nem. Azt is érdekes megjegyezni, hogy az alacsony GI-ű szénhidrátok, mint például a tészta, melyek lassan bocsátják ki az energiát és emelik a vércukorszintet, nincsenek kapcsolatban a szívbetegségekkel.

A vizsgálat adatai

A jelentést készítő orvosok 15 171 férfit és 32 578 nőt tanulmányoztak, akik étrenddel kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki sok éven át. Ennek segítségével a kutatók ki tudták számítani a teljes szénhidrátbevitelt, az átlagos glikémiás indexet és az étrendek glikémiás terhelését. A glikémiás index (GI) azt mutatja, hogy az étel mennyire emeli a vércukorszintet ugyanolyan mennyiségű glükózhoz vagy fehér kenyérhez képest. A glikémiás terhelést az adott étel glikémiás indexéből és a tartalmazott összes szénhidrát alapján számítják ki.

A kutatás eredményei érdekesek, de további kísérletek szükségesek a részletes kapcsolatok, okok kiderítésére.

Termékek fogyókúra alatt

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!